Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man slog ned 77-åring efter trafikbråk

En man blev arg på en bilist som han upplevde kom så nära att han och hans barn riskerade att bli påkörda. Nu döms Lommabon för misshandel efter att ha slagit ned en 77-åring som åkte i bilen.

ARKIVBILD.Bild: Lars Brundin
Händelsen utspelade sig i Lomma i november förra året. Den 44-årige pappan var på väg hem med sina två barn när en bil passerade dem. Enligt pappan så nära att han och barnen var nära att bli påkörda.
Kort efteråt stannade bilen utanför ägarens bostad. Pappan sprang då ikapp för att uttrycka sitt missnöje. När den 77-årige mannen klev ur från passagerarsätet uppstod bråk.
77-åringen ska ha tagit tag i händerna på den yngre mannen som då slog till honom över vänstra kinden så att den äldre mannen föll till marken. Pappan lämnade sedan platsen.
Nu har han dömts för misshandel av Lunds tingsrätt. Själv förnekar pappan att han använt våld, men ett vittne har berättat att hon sett honom utdela ett slag.
Enligt rätten borde straffet bli en månads fängelse eftersom 44-åringen slagit en gammal man som haft svårt att försvara sig. Men eftersom han tidigare är ostraffad och det saknas skäl att tro att mannen ska begå nya brott, sätts påföljden till 50 timmars samhällstjänst och villkorlig dom.
44-åringen ska också betala drygt 10 000 kronor i skadestånd till den äldre mannen.
Gå till toppen