Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blytung förlust i Örebro – med Redhawkstränaren på läktaren

Tabelljumbon Redhawks har det fortsatt tufft och åkte på en ordentlig 6–2-förlust mot topplaget Örebro. I Malmöbåset saknades assisterande tränaren Jesper Mattsson som placerats på läktaren av Joakim Fagervall.

Redhawks assisterande tränare Andreas Lilja och huvudtränare Joakim Fagervall var ett ensamt tränarpar i båset. Jesper Mattsson fick se matchen från läktaren.Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Tabelltrean Örebro hade inför mötet tre raka hemmasegrar och Redhawks kom på besök med en derbyförlust i ryggen. Det blev en förstaperiod med högt tempo där Ponthus Westerholm sköt Redhawks i ledning halvvägs in i perioden. Med tre minuter kvar gjorde Örebro mål, vilket Fagervall protesterade mot. Men efter videogranskning godkändes Robin Salos kvittering.
– Vi inleder matchen på ett okej sätt och tar ledningen. Första perioden är en period vi kan leva med och vi gör en bra prestation. Men vi drar med oss en kvittering in i andra perioden och där tycker jag att Örebro har en egen dimension, där är vi inte med i spelet över huvud taget. säger Redhawkstränaren Joakim Fagervall.
Andra perioden blev ingen rolig historia för Redhawks.
Tre minuter in i mellanakten gjorde Oliver Eklind sitt första SHL-mål i karriären genom att sätta dit pucken med en backhand mellan Oskar Alsenfelts arm och benskydd.
Därefter stod Borna Rendulic för en soloprestation och utökade till 3–1.
Örebro tryckte på och Redhawks orkade inte försvara sig. Med tre minuter kvar tryckte Robin Kovacs in 4–1.
Och bara minuter in i tredje perioden var han framme igen och utökade till 5–1 i numerärt överläge.
Mot slutet gjorde Jan-Mikael Järvinen sitt första SHL-mål och reducerade till 5–2. Men med två minuter kvar tappade Patrik Hersley pucken i egen zon och Emil Larsson gjorde Örebros sjätte mål för kvällen. Redhawks ligger fortsatt sist i tabellen.
Vad är ert största problem?
– Att vi inte vinner hockeymatcher. Att vi inte kan spela 60 minuter är vårt största problem.
I båset saknades en av Redhawks tre tränare. Jesper Mattsson fick istället se matchen från läktaren. Enligt uppgifter till Kvällsposten överväger Redhawks en permanent lösning utan Jesper Mattsson, vilket Joakim Fagervall dementerar:
– Vi tog en gemensam diskussion och gjorde detta för att få en blick uppifrån. Vi försöker vända på alla stenar och är beredda att göra allt. Det var Jeppe som tog den diskussionen.
Så han kommer fortsätta vara kvar?
– Ja självklart. Den positionen han hade i båset har han nu på läktaren för att få en ännu bättre överblick.
Redhawks assisterande tränare Jesper Mattsson på läktaren under matchen.Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Redhawks tunga start i SHL

Här är Redhawks alla matcher i SHL så här långt. Redhawks siffror först.
MotståndareResultat
Örebro (b)2–6
Rögle (h)0–2
Färjestad (h)2–3
Skellefteå (h)3–2
Oskarshamn (b)1–4
Växjö (b)3–4
Frölunda (h)2–6
Luleå (h)2–4
HV71 (b)2–5
Örebro (h)2–1
Färjestad (b)4–2
Djurgården (b)0–3
Leksand (h) 3–5
Gå till toppen