Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Djurgårdens stjärna: ”Inte bara ångest i år”

Djurgården går ännu en gång in i den sista allsvenska omgången med vetskapen att laget riskerar att åka ur. Men även om förutsättningar är desamma, är känslan en annan.
– Jag tar det mer med ro nu, i stället för bara med ångest som förra året, säger lagkaptenen Olivia Schough inför ödesmatchen.

Olivia Schough förbereder sig för ännu en sista omgång där hennes Djurgården riskerar nedflyttning. Arkivbild.Bild: Nils Petter Nilsson/TT
Klockan 15 på söndag är det avspark i sista omgången av damallsvenskan i fotboll. Uppsala är redan klart för nedflyttning, men ovanför tabelljumbon är det desto jämnare. Tre lag – Piteå, Djurgården och Umeå – gör upp om att undvika den försmädliga elfteplatsen som innebär spel i elitettan 2021. Även Eskilstuna kan i teorin åka ur, men måste då förlora med nio mål i sin match mot just Umeå.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen