Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF: ”Testar de som har symptom – har några sådana fall”

Malmö FF har spelare i A-truppen som känt symptom av möjlig covid 19 efter söndagens guldmatch och firande. Men någon generell testning av truppen görs inte i nuläget.
– Vi testar de som har symptom och vi har några sådana fall, säger vd Niclas Carlnén.

Arnor Traustason vid firandet av guldet i söndags. Nu bekräftar han att han har covid 19. MFF:s vd Niclas Carlnén säger bara att tester gjorts på spelare som känt symptom.Bild: LUDVIG THUNMAN
På torsdagen berättade isländska visir.is att Arnor Traustason gått ut i en intervju med isländsk tv (Stöð 2 Sport) och berättat att han testat positivt.
– Efter att det visat sig finnas infektion i vårt lag tog jag beslutet med vår ledning att det inte var bäst att resa och det är jag glad att jag gjorde, eftersom mitt test visade sig vara positivt, säger Arnor Traustason i tv-intervjun enligt visir.is.
– Jag nämner inga namn och inga nummer, säger Niclas Carlnén. Vi gick ut med Anders Christiansens namn för att många av er varit där. Nu kommer vi inte att kommentera om det är flera och vilka de i så fall är, utan återkommer i så fall längre fram i veckan med en generell översikt av läget.
Sydsvenskan fick en uppgift inifrån MFF att hela truppen testades efter matchen i söndags kväll. Detta stämmer inte säger Niclas Carlnén.
Men vore det inte läge att testa hela truppen nu då?
– Vi testar de som har symptom. Alla är hemma och ska höra av sig om de får symptom och vi har några sådana fall. De testas. Om vi ska göra en testning av hela laget bestämmer vi när det närmar sig att de ska samlas igen. Enligt planen ska de börja träna på måndag, vi får se hur det ser ut i helgen. Det kan förstås ändras. Men jag är inte orolig, vi har bra kontroll, säger Niclas Carlnén.
Gå till toppen