Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare en spelare i Degerfors smittad

Degerfors har flera covid-19-fall i truppen. Arkivbild.Bild: Tommy Pedersen/TT
Degerfors leder superettan i fotboll och kan säkra avancemang till allsvenskan i nästa omgång. Men flera coronafall i spelartruppen har nu gjort att herrlagets verksamhet satts på paus.
På torsdagen meddelade klubben att en andra spelare testats positivt för covid-19, efter att detsamma hänt mittfältaren Adam Carlén tidigare i veckan.
Hur de båda har smittats är dock oklart.
”Det har i media förekommit spekulationer om att ett restaurangbesök efter matchen mot Gais i lördags är orsaken till att vi nu ser coronafall i klubben. Spelaren som nu testat positivt var inte på restaurangen. I svåra tider tenderar människan att söka enkla svar, men coronavirusets spridning är mer komplicerad än så”, skriver Degerfors på sin hemsida.
Med tre omgångar kvar behöver Degerfors en poäng till för att bli klart för allsvenskan. Nästa match är borta mot AFC Eskilstuna den 21 november.
Gå till toppen