Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hälften av hotellens intäkter borta

Hotellen kämpar fortsatt i motvind. Arkivbild.Bild: Alexandra Bengtsson/SvD/TT
Hotellen har det fortsatt tungt i pandemin. I oktober låg bokningsläget i snitt 27 procentenheter lägre än samma månad i fjol. I Stockholms län är motsvarande siffra 40 procentenheter lägre, enligt Stockholms Handelskammares genomgång baserad på Benchmarking Alliances siffror.
Samtidigt har priserna sänkts. Därmed har intäkterna fallit med ungefär hälften för landets hotell i genomsnitt.
Handelskammarens chefsekonom Stefan Westerberg är kritisk till regeringens utformning av stödet, där det krävs att 50 procent av intäkterna ska ha försvunnit för att få krispengar.
”Vår bedömning är att det är ett misstag att ha en så skarp gräns och risken finns att företag som haft en relativt stor kris i mer än ett halvår löper risk att stängas ute från omställningsstödet. Det innebär att man missar att ge krisstöd där man mer kostnadseffektivt kan rädda jobb och företag”, skriver Westerberg i ett pressmeddelande.
Gå till toppen