Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera moskéer i Sverige har fått hatbrev med vitt pulver

Pulverbreven till de båda moskéerna i Malmö utreds nu som misstänkta hatbrott. Samtidigt har även moskéer i Eskilstuna, Stockholm och Luleå fått liknande brev på posten.

Polis och räddningstjänst larmades under tisdagsförmiddagen till Islamic Center på Jägersrovägen i Malmö. Detta efter att församlingens imam hittat ett brev med vitt pulver i posten. Polisen konstaterade senare att innehållet i brevet var ofarligt och lämnade platsen.Bild: Bengt Arvidson
Det vita pulver som kom i brev till Islamic Center på tisdagen och till Mahmoodmosken på onsdagen visade sig efter polisens analys vara ofarligt. Breven utreds nu av polisens hatbrottsgrupp och rubriceras som hatbrott. Polisen i Malmö har också kontakt med polis på andra orter där liknande brev tagits emot, enligt Linda Ståhl, utredare i polisens demokrati- och hatbrottsgrupp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen