Annons

Annons

Mat & Dryck

Äkta slow food: Sniglar ger både kött och kaviar

Sniglar är framtidens protein, tycker snigelfarmaren Ditte Ankjærgaard. Inbakade, marinerade, eller direkt på pizzan. Efter höstskörden på farmen utanför Roskilde handskalar hon och hennes man hundratusentals av de små blötdjuren.

300 000 sniglar är vad snigelfarmen utanför Roskilde, Skandinaviens största snigelodling, producerar per år. Vi har varit där.

Bild: Hussein El-alawi

Annons

– Jag tycker sniglarna är söta. Det är ett starkt djur, en överlevare med många goda egenskaper, säger Ditte Ankjærgaard.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy