Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De vill få småbarnsföräldrar att hyra barnkläder – istället för att köpa

Globalt släpper klädindustrin ut mer växthusgaser än flyget och sjöfarten ihop – men fler företag satsar nu på cirkulära affärsmodeller. I Malmö testar Sofie Lawett och Caroline Richter ett nytt grepp: uthyrning av barnkläder.
– Plaggen får leva så mycket längre istället för att bara bli liggande i en källare, säger Caroline Richter.

”Jag tror att våra kunder uppskattar det hållbara tänket, där vi tillsammans sparar på jordens resurser. Vi befinner oss i en ny era där vi måste tänka om och tänka nytt”, säger Sofie Lawett som tillsammans med Caroline Richter startat barnkläduthyrningen A second love affair.Bild: Patrik Renmark
Randigt, prickigt och leopardmönstrat. I genomskinliga lådor ligger travar med barnkläder i olika storlekar prydligt vikta. Sofie Lawett och Caroline Richter har jobbat tillsammans med inredning och styling i tolv år. De senaste månaderna har deras lokal på Hästhagen i Malmö genomgått en förvandling och rymmer numera ett klädlager.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen