Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Från krissnack till storseger – Redhawks krossade Brynäs

Från krissnack till storseger på några dagar. Malmö Redhawks reste sig efter tre tunga förluster och vann mot Brynas med 7-2 hemma i Malmö arena.
– Skillnaden nu mot tidigare är att vi får in några puckar. Vinsten var absolut det viktigaste i det läge som vi är nu, sa Redhawks tränare Joakim Fagervall.

Lars Bryggman jublar efter 3-0 mot Brynäs.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Inte minst lossnade det i power play. Fyra av de sju målen kom i numerärt överläge.
- Vi har vunnit skotten överlägset i många perioder under hösten men inte gjort mål. Pucken har stannat före mållinjen. Lite utdelning blev det, menade Fagervall.
Förstaperioden var den bästa för Malmö Redhawks på länge.
Redhawks fick den start som behövdes för att få självförtroende i spelet. Redan efter 2.31 satte Emil Sylvegård 1-0 – på egen hand med den kraftfulla spelstil som han har och nu visade på alla sätt och vis.
Brynäs hade det svårt och när laget åkte på en rad utvisningar så lossnade även spelet i numerärt överläge för Redhawks.
Jan-Mikael Järvinen tryckte in 2-0 i spel fem mot tre efter 9.51.
Drygt en minut senare gjorde Lars Bryggman 3-0 i spel fem mot fyra. Patrik Hersley fick in första assist på skottet som föregick målet.
Tidigare Malmötränaren Peter Andersson tog time out för att få någon ordning på spelet.
Det hjälpte inte.
Efter 17.49 dundrade Patrik Hersley in 4-0. Hans första mål för Redhawks. Lars Bryggman noterades först för målet.
– Nej, jag var inte på den, erkände Bryggman.
Han tyckte det var skönt att det lossnade både för honom själv och för laget i målprotokollet.
– Vi spelade enkelt och gjorde den här gången det vi är bra på i power play. Nu studsade pucken in. Inte svårare än så.
Brynäs skiftade målvakt inför andra perioden. Samuel Ersson stannade i båset och Adam Mattsson fick istället förtroendet.
Brynäs reducerade i den 28:e matchminuten genom Patrik Berglund. Berglund satte även 2-4 innan perioden var slut, en period som Brynäs vann med två mål och hade förkrossande 22-8 i skott.
Men Malmöraset stannade där.
Lars Bryggman ökade på Redhawks ledning till 5-2 dryga fem minuter in i tredje perioden och Joe Veleno och Johan Olofsson fullbordade med 6-2 och 7-2.
– Det var skönt med lite mål, och nödvändigt för oss. På många olika sätt var det här viktigt, sa Lars Bryggman.
Gå till toppen