Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Framtidens kött är grönt: ”En gigantisk omställning”

Vi måste ha protein för att leva. Men lika avgörande – för allt liv på jorden – är proteinskiftet, säger de flesta forskare. Bort från det resursslukande och köttbaserade, över till växtprotein, och mer varierad, lokal livsmedelsproduktion.

Solein.Bild: Mikael Kuitunen
Solein är en av de kanske mer udda varianterna av framtidsprotein. Produkten framställs med hjälp av mikroorganismer och luft, samt elektricitet. En av många produkter som är på försöksstadiet för att säkra framtidens matförsörjning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen