Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF bekräftar coronautbrott: ”Under guldfirandet fanns det brister”

Halva MFF:s trupp och stab har testat positivt för covid-19. Det berättar Malmö FF nu på sin webbplats och erkänner att man brustit i coronaförsiktighet efter guldfirandet förra söndagen.

Erdal Rakip, Eric Larsson med flera firar MFF:s säkrade SM-guld efter segern mot Sirius.Bild: ANTON UNOSSON
– Vi har varit noggranna med rutiner och säkerhetsåtgärder under hela året för att undvika smitta, men under det spontana guldfirandet efter matchen fanns det brister. Det är tydligt att vi har drabbats av ett lokalt utbrott i gruppen, säger vd Niclas Carlnén på webbplatsen.
Inför matchen konstaterades tränarna Jon Dahl Tomasson och Remy Reijnierse smittade.
Efter matchen kände sig Anders Christiansen dålig och ett snabbtest gav positivt utslag. Senare berättade också Arnor Traustason att han var coronapositiv.
Bilderna inifrån omklädningsrummet visade ett minst sagt nära och intimt firande och det är knappast en överraskning att många fler blivit smittade.
– Vi agerade omedelbart efter guldmatchen med självisolering för lag, stab och övrig personal, säger Niclas Carlnén.
All verksamhet pausades förra veckan. Och alla som uppvisat symptom ska ha testats.
Och enligt MFF är alltså ungefär hälften av spelartrupp och stab smittad.
Enligt hemsidan har Sirius informerats (mötte MFF i söndags) och det förs en dialog med Hammarby inför söndagens match.
– Det är klart att den kommande matchen blir en speciell utmaning för oss. I nuläget kan vi inte veta exakt vilka som kommer att vara tillgängliga på söndag, det är något vi får värdera löpande. Men om behovet finns har vi gott om duktiga spelare i vår akademi som ser fram emot att få visa upp sig på seniornivå, säger sportchefen Daniel Andersson till mff.se.
MFF konstaterar också följande enligt hemsidan:
”Spelare och ledare som inte insjuknat kommer att testas med snabbtest innan de kan komma tillbaka till verksamheten. De som har konstaterats positiva för covid-19 ska ha befunnit sig i minst sju dagars karantän, varav de sista två ska vara helt symptomfria, innan de kan börja träna igen.
Rutinerna i träningsmiljön kommer att anpassas ytterligare för att minimera närkontakt. Allt samröre mellan spelarna kommer att ske utomhus, vilket minskar smittorisken i betydande grad.”
Gå till toppen