Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De tar över bokhandeln i Slottsstaden: ”Vad är en stadsdel utan en bokhandel?"

Bokhandeln vid Fridhemstorget i Malmö har fått nytt liv, nytt namn och nya ägare i form av kulturprofilerna Theresa Benér och Peggy Eklöf. Nu väntar författarsamtal och kulturevenemang.
– Det känns inte som att vi äger bokhandeln, utan som att vi förvaltar den, säger Theresa Benér.

Paret Theresa Benér och Peggy Eklöf har tidigare drivit projekt ihop, bland annat kulturtidskriften Österlen 360 grader. Nu är det bokhandeln Bokvärlden som gäller. ”Grundelementet i allt vi gjort genom åren är att vi ofta kastar oss ut för att sedan se hur det går. Vi är ganska försiktiga generaler bägge två, men inte i starten”, säger Peggy Eklöf.Bild: Peter Frennesson
På ett hörn vid Fridhemstorget i Slottsstaden har det funnits en bokhandel i över sjuttio år. Den senaste tiden har namnet varit Bokvalet, men när coronapandemin svepte in över världen drabbade det även bokhandeln och det gick rykten om att det var risk för konkurs och att den kanske skulle ersättas av något icke-kulturellt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen