Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Glest i Malmös nattliv i helgen

Den gångna helgens nattliv var väldigt lugnt i Malmö. Trots att det kan ha varit den sista helgen innan alkoholstoppet var det få människor ute, enligt Malmö stads miljöinspektörer.

I veckan har det varit glest bland gästerna i Malmös uteliv, enligt miljöinspektörerna.Bild: Patrick Persson
I veckan kommer regeringen att besluta om det planerade alkoholstoppet från kl 22 och i så fall kan det komma att gälla från och med fredagen den 20 november. Den gångna helgen kan alltså ha varit den sista på ett tag då det gick att gå ut och festa på lokal efter midnatt.
Men pandemins effekter verkar ha vägt betydligt mycket tyngre än längtan efter en festnatt. När Malmö stads miljöinspektörer var ute i helgen kunde de konstatera att det var betydligt färre personer ute än för några veckor sedan.
– Om vi jämför med hur det såg ut innan de regionala restriktionerna genomfördes för tre veckor sedan så är det en betydande skillnad. Det säger även verksamhetsutövare, vakter och polis. Någon säger att det rör sig om en halvering av antal gäster, säger Simon Alskans, miljöinspektör på Malmö miljöförvaltning.
Förändringen syns över hela linjen, anser han.
– Ja, jag skulle säga att det är färre personer på varje ställe. Och det är ju nästan inget ställe som har dans längre eftersom om man har det får det enbart vara 50 personer i hela lokalen, säger Simon Alskans.
I helgen besökte de bland annat det uteställe som annonserat om ”Lockdown house party with dance floor” och som har ett vitesföreläggande mot sig, men inspektörerna ansåg att allt sköttes korrekt där. Däremot skrevs avvikelserapporter angående två andra verksamheter i staden.
Den gångna veckan har miljöförvaltningen trängselinspekterat 29 verksamheter, vilket är en lägre siffra än vanligtvis. Men det hänger ihop med att det är färre gäster ute.
– Ja, när vi kommer till ställen där det bara sitter tre gäster kan det räcka med att vi konstaterar det och då behöver vi inte göra en komplett inspektion, säger Simon Alskans.
Gå till toppen