Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ridskolechefen väljer integration före pengar: ”Inteckningar i himmelriket”

Gratis drop in-ridning är nyckeln till framgång för Malmö Civila Ryttarförening som förenar barn från stadens alla delar. Men nu hotas integrationsprojektet av ridskolans flytt som innebär att de blir utan en närliggande busshållplats.
– Jag brukar ta bussen, men nu när klubben ska flytta så vet jag inte hur jag ska komma dit, säger 12-åriga Assia Abudaff.

Sidra Hachem och Assia Abudaff började rida på drop in, nu har båda gått över till att rida i en vanlig ridskolegrupp.Bild: Hussein El-Alawi
Det är onsdag och snart dags för drop in-ridning. Ett gäng tjejer har redan samlats utanför vid parkeringen i väntan på att få en plats. En som började på drop in-ridningen och som nu gått över till en vanlig grupp är Assia Abudaff. För hennes del fanns hästintresset redan inom familjen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen