Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Sverige

Fler covidsjuka måste vårdas på iva...

Antalet covidsjuka fortsätter att öka i Sverige – liksom antalet som behöver intensivvård. – Vi ser en snabb och negativ utveckling, säger Johanna Sandwall, krisberedskapschef vid Socialstyrelsen. 61 nya dödsfall rapporterades in i landet under tisdagen.
Läs också Fler covidsjuka måste vårdas på iva
Läs också Covid-19 tredje vanligaste dödsorsaken
Läs också Fortsatt ljusning i virusläget i södra Europa
Skåne

...men betydligt färre nya covidfall i Skåne

Med 587 nya covidfall på tisdagen ligger smittspridningen i Skåne på en betydligt lägre nivå än samma dag för en vecka sedan när 1 425 fall noterades. Även den snabba ökningen av antalet sjukhusvårdade har åtminstone tillfälligt stannat av.
Läs också Betydligt färre nya covidfall i Skåne än förra tisdagen
Läs också Oklart för skånsk kultur och idrott – besked först på torsdag
Läs också Idrottsministern: ”Bra ju längre ungdomsidrotten kan hålla i gång”
Skåne

Beslut om slöjförbud i Staffanstorp och Skurup upphävs

Förbud mot huvudduk i skolan strider mot religionsfriheten och Europakonventionen. Det har förvaltningsrätten kommit fram till i två domar som gäller Skurup och Staffanstorp. I båda dessa kommuner upphävs nu tidigare beslut om att införa stopp för huvudduk inom förskola och skola, skriver domstolen i ett pressmeddelande.
Läs också Beslut om slöjförbud upphävs
Malmö

Malmös Sluta skjut–projekt sprids

Fängelse i totalt 30 år, 25 pågående brottsutredningar och nästan 80 kriminella som sökt hjälp. Räknat i kalla siffror verkar polisprojektet Sluta skjut mot våldet i Malmö fungera. Nu godkänner forskare modellen, som väntas spridas i landet.
Läs också Malmös Sluta skjut–projekt sprids till fler städer
Lund

S och FNL förenas: Säg upp Fritt sök

Säg upp Fritt sök-avtalet för omförhandling. Det kräver Socialdemokraterna och Förnyalund i ett gemensamt utspel. Om två veckor avgörs den omdebatterade frågan – och det mesta tyder på att Moderaterna har avgörandet i sin hand.
Läs också S och FNL förenas: Säg upp Fritt sök
Skåne

Utredning om dödsolyckan i Bokskogen läggs ner

Tre personer avled när en personbil kraschade in i ett träd på Torupsvägen en kväll i september. Nu läggs förundersökningen ner. Polisens arbetshypotes är att hög hastighet och en ovan förare orsakade olyckan.
Läs också Förundersökningen om dödsolyckan i Bokskogen läggs ner
Gå till toppen