Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lärare döms för sexofredande av elever

En lärare i Göteborgstrakten döms till nio månaders fängelse för att han sexofredat lågstadieelever. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
En man som varit lärare på en skola i Göteborgsområdet döms för sexuellt ofredande mot nio elever i lågstadieåldern. Straffet blir nio månaders fängelse.
Mannen har nekat till brotten.
– De har bra fantasi och det märks att de har pratat ihop sig, sade mannen under rättegången om elevernas berättelser, enligt Göteborgs-Posten.
Men tingsrätten tror på barnen. ”Målsägandena har på ett övertygande sätt berättat att den tilltalade vid ett, två eller flera tillfällen på var och en av dem berört deras underliv”, skriver rätten enligt GP.
Skolans ledning blev uppmärksammad på lärarens beteende i våras. Han uppgavs bland annat ha masserat elever på ett oönskat sätt. Mannen är nu uppsagd från sin tjänst.
Gå till toppen