Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nyckelspelaren sängliggande i fem dagar

Degerfors nyckelspelare Victor Edvardsen är en av flera i laget som varit sjuk i covid-19. Anfallaren var sängliggande med feber i fem dagar och är mycket osäker till spel i helgen.
– 90 minuter blir det ju inte, men jag vill försöka spela 20–30, säger han till Karlskoga Tidning-Kuriren.

Victor Edvardsen har gjort 15 mål och sju assist i superettan den här säsongen. Men efter att ha varit sjuk i covid-19 riskerar han att missa helgens match med Degerfors. Arkivbild.Bild: Tommy Pedersen/TT
Ett flertal spelare i superettanfotbollens ledarlag har testats positivt för covid-19. Tre fall är bekräftade men det finns fler, utan att Degerfors vill gå ut med det exakta antalet.
En av de drabbade är i alla fall Victor Edvardsen, lagets bäste poängplockare i år, och han medger att han var rätt så sjuk förra veckan, med feber, hosta och tappad lukt och smak.
— På onsdagen var det bra och det var ganska lugnt på förmiddagen på torsdagen också. Men sedan på kvällen och natten på torsdagen, då kände jag att ”jag kommer bli riktigt dålig nu”, säger han till Karlskoga Tidning–Kuriren.
Han var sängliggande ända till i tisdags, men var då feberfri och hoppas därför kunna vara med på något sätt i Degerfors bortamatch mot AFC Eskilstuna på lördag. Med tre omgångar kvar behöver Degerfors bara en poäng för att säkra avancemang till allsvenskan.
– Jag tror till 90 procent att jag kommer kunna vara med i truppen. Men sen, hur mycket jag orkar ... 90 minuter blir det ju inte, men jag vill försöka spela 20–30.
Gå till toppen