Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Växjö fortsätter att ta in SHL-publik

Efter regeringens beslut att begränsa taket för allmänna sammankomster till åtta personer valde många SHL-klubbar att stänga sina arenor för åskådare. Växjö väljer dock att hålla öppet sina restauranger och loger, och planerar att släppa in åtta personer på läktaren.

Växjö fortsätter att ha öppet restauranger på sin arena, och kommer att ta in så mycket publik som tillåts. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon/TT
Under tisdagen valde bland annat Luleå och Frölunda att stänga sina arenor för allmänheten till följd av den ökade smittspridningen i samhället.
Samtidigt meddelade Växjö att man fortsatt håller restauranger och loger öppna i Vida arena. Man kommer även ta in maximalt antal tillåten publik på lagets matcher i höst.
– Vi väljer att fortsätta vårt samarbete med Lakers lakejer (supporterklubben) även om Länsstyrelsen skulle begränsa antalet till åtta. Om det finns lakejer som vill trumma och heja tycker vi att det är välkommet, säger klubbens vd Jon Bergsjö till Smålands-Posten.
Det är ett beslut från den lokala polismyndigheten som möjliggör restaurangerna på arenan att hålla öppet.
– Både restauranger och loger som hyrs på helårsbasis kan hålla fortsatt öppet. Vi har vidtagit ytterligare åtgärder genom att glesa ut borden ytterligare, tejpat och satt upp skärmväggar för att få en så säker miljö som möjligt, säger Bergsjö.
Gå till toppen