Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronasjuk över 220 dagar – framtiden osäker

HV71-målvakten Anna Amholt har varit coronasjuk i över 220 dagar. 20-åringen är nu tveksam till om hon någonsin kan spela ishockey igen.
– Jag vill men, men jag vågar nog inte hoppas på för mycket faktiskt, säger hon till SVT.

Anna Amholt. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Amholt har inte spelat ishockey på ett år. Först var det hjärnskakningar som höll henne borta, och sedan i april är det covid-19.
– Jag har fått hitta ett lugn i hur jag lever i dag, försökt acceptera hur situationen är och göra det bästa av situationen. Jag jobbar väl dag för dag, jag har mer ett lugn än vad jag hade tidigare. Jag kan inte sträva efter långsiktiga mål, säger hon till SVT.
Sedan en knapp vecka vårdas Amholt på coronarehabiliteringen på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, en specialavdelning för covid-19-patienter som inte kommit tillbaka till ett normalt liv.
– De har berättat att tidigare patienter legat där i mellan sex och tio veckor, att jag får räkna med det. Jag hoppas att jag får komma hem igen till jul. Det är målet i alla fall, sade Amholt till Göteborgs-Posten för en vecka sedan.
Hon sade då att hon börjar få lite hopp.
– Jag hoppas att de kan vända detta innan det blir ett nytt stenhårt fall. Jag hoppas det finns nåt man kan göra för att bli av med skiten bara...
Gå till toppen