Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barnkonventionen firades med sångstund

När pandemin gör att mycket måste ställas in har man på Pilängens förskola i Lomma hittat nya vägar att lysa upp i tillvaron och göra föräldrarna delaktiga utan att skapa folksamlingar.

Barns rättigheter har stått i fokus på förskolan den här veckan, och på fredagen firades Barnkonventionens dag.
– Hela veckan har vi jobbat med kompisböcker, målat plankor med budskap om barnens rätt. Och så har vi gjort ljuslyktor som vi ska tända under eftermiddagen, berättar förskolläraren Liselotte Petrovic.
Barnen på Pilängens förskola samlades på fredagsförmiddagen för att uppmärksamma Barnkonventionens dag.Bild: Mats Amnell
Den ursprungliga planen var att alla förskolebarn i Lomma på eftermiddagen skulle samlas på torget framför biblioteket och tända ljuslyktor och sjunga. Men pandemin och restriktioner mot folksamlingar har gjort att varje förskola nu får göra på sitt eget sätt.
Under veckan har förskolebarnen får lära sig om barns rättigheter. Bland annat genom att måla plankor med Barnkonventionens värdeord om rätt till liv, utveckling, trygghet, mat, lika värde och mycket annat.Bild: Mats Amnell
På Pilängens förskola valde man att samlas utomhus för gemensam sång.
– Vi tyckte att det vore tråkigt att ställa in. Istället har vi har gjort ett bildspel som rullar där föräldrarna kan se vad vi gjort under veckan och höra barnens sång när de kommer för att hämta, säger Liselotte Petrovic.
Varje barn har tillverkat en liten ljuslykta att tända i skymningen.Bild: Mats Amnell
Gå till toppen