Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Florence Valentin upprepar sig med flit

Florence Valentin släpper musik för första gången på ett decennium. Med ”Det var en gång” följer Love Antell och kollegorna i sina egna fotspår och inspireras av det förgångna. – Det är svårt att vara ett band som legat i träda i tio år och göra något nytt och förbluffande, säger Antell till TT.

Florence Valentin, med sångaren Love Antell samt bandmedlemmarna Agge Berg, Sebbe Ross och Jonny Calzone.Bild: Jessica Gow/TT
På omslaget till nya albumet ”Det var en gång” syns en arbetare dra en skottkärra framför den berömda ”gropen” efter Klarakvarteren. I bakgrunden skymtar de nybyggda Hötorgsskraporna i Stockholm. Det är tidigt 1960-tal. Sångaren Love Antell förklarar att nostalgin är ständigt närvarande hos honom och de andra i bandet, trots att han själv inte har upplevt rivningen av de anrika kvarteren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen