Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Indier slavade på lettiska kakfabriker

Ett konfektyrföretag i Lettland anklagas för att ha hållit indier som slavar i dess fabriker. Arkivbild på andra kakor.Bild: Matthew Mead/AP/TT
Tolv personer från Indien har hållits i slavliknande förhållanden på fabriker som tillverkar kakor, tårtor och våfflor i östra Lettland, enligt polisen där. Tre misstänkta har gripits misstänkta för att ha utsatt offren för människohandel och tvingat dem till arbete.
I fabrikerna, i Latgale-regionen, uppges offren ha blivit utnyttjade och misshandlade, emellanåt fått stå utan lön och deras pass ska ha blivit tagna ifrån dem med våld.
Tillslag har genomförts på totalt 22 platser under utredningen av den stora konfektfabrikanten. Handeldvapen, ädelstenar och kontanter har beslagtagits.
– Hjärnan bakom denna kriminella organisation är välkänd i politiska och kriminella kretsar i Latgale, säger polisens talesperson Gita Gzibovska, som syftar på företagets 65-årige ägare.
Flera av landets största livsmedelskedjor har avbrutit samarbetet med företaget efter polisens besked.
Gå till toppen