Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-backen: ”Blivit behandlad som en råtta”

Från en av allsvenskans bästa mittbackar till en plats på läktaren. Malmö FF:s Rasmus Bengtsson sågar i en intervju med Aftonbladet både klubben och tränaren Jon Dahl Tomasson.
– Jag har blivit behandlad som en råtta, säger 34-åringen.

Malmö FF:s Rasmus Bengtsson är kritisk mot hur han blivit behandlad de senaste månaderna. Här under Europa League-mötet mot Wolfsburg i februari. Arkivbild.Bild: Anders Bjurö/TT
Rasmus Bengtsson har varit given i mästarlaget och 2019 var han en av seriens bästa mittbackar. Efter en mindre knäoperation inför den allsvenska starten i juni har han hamnat i frysboxen.
– Jag har inte fått en ärlig förklaring från varken Jon eller klubben till varför jag inte varit uttagen.
Bengtsson säger att han inte velat ta fokus från guldjakten, men nu när guldet är klart vill han inte längre vara tyst.
– Både klubben och Jon vet vad jag tycker och det har jag sagt till dem också. Jag är 34 år, uppvuxen i klubben och har haft mina största framgångar här. Då hade jag önskat att jag hade behandlats med lite mer värdighet och respekt kring varför jag inte ens är med i truppen, säger han till Aftonbladet.
Gå till toppen