Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Susanne Fajerson

Susanne Fajerson, Helsingborg, har avlidit efter en tids sjukdom, 76 år gammal. Saknaden är stor för maken Göran, barnen Anna och Oskar med familjer.

Vår kära, fina älskvärda väninna har lämnat oss. Susanne föddes 1944 i Lindesberg. Hennes föräldrar skilde sig tidigt och Susanne flyttade tillsammans med sin mamma till Karlskrona.
Föräldrarna förblev alltid goda vänner och Susanne vistades då och då hos sin pappa i Växjö. Hennes mamma träffade Arne och de flyttade till Torstäva gård på Ramdalaslätten öster om Karlskrona.
Susanne fick tre systrar Pia i Trummenäs, Harriet och Wiviann i Växjö. Efter studenten i Karlskrona blev det lärarstudier i Göteborg och där träffade Susanne sin stora kärlek Göran. Arbetet förde Susanne och Göran till Stockholm, Ängelholm och till sist 1975 blev det hus i Ramlösa Brunnsparken.
Susanne arbetade som lärare på Högasten, Drottninghög, Västra Ramlösa och till sist 1993 på Högskolan i Malmö. Hon var en duktig pedagog vilket flera elever har vittnat om. Hennes milda, lugna stämma var beundransvärd. Främst kom hon att ägna sig åt läsa-skriva-processen och med svenska för invandrare. Som lärare på Högskolan medverkade hon till böckerna: Språklig medvetenhet och Flaxboken. Hon arbetade med flera internationella projekt i Chile, Argentina och Italien.
Susanne och Göran var alltid gästfria och det blev många fester i villa Bellis i de över 40 år som vi har känt varandra. Under somrarna var stugorna i Glimminge och Trummenäs viktiga platser där de kunde utöva sina intressen för växt och fågellivet. Under många år ägnade de sig åt båtlivet och Susanne var en baddare på att navigera och styra skutan. Golfen, bridgen, damklubbar och läsecirkel blev ytterligare tillfällen för umgänge.
Under trista vintermånader begav sig Susanne och Göran ut på flera långresor till bland annat Indien, Australien och Sydafrika.
Barnen Anna, Oskar och de sju barnbarnen var viktiga och det blev många resor upp till Stockholm för att stötta och umgås med de älskade barnbarnen. Sista sommaren kom Susanne att vistas i Glimminge dit barn och barnbarn och åtskilliga vänner kom på besök.
Vi är många som haft glädjen att vara hennes vän. Med tacksamhet bevarar vi alla fina minnen.
För vännerna
Ingrid Ahlqvist
Christina Askman
Gå till toppen