Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Simon Karlsson fick lämna ”Idol”

Simon Karlssons kärlekslåtar föll inte tittarna på läppen. 26-åringen var förra veckan övertygad om att han skulle åka ut och den här fredagen besannades farhågorna. ”Idol”-deltagaren var dock inte bitter.

Simon Karlsson fick lämna Idol.Bild: Anders Wiklund/TT
– Jag har kommit ut ur mitt skal lite tack vare det här, säger han i programmets eftersnack.
Med bara fem deltagare kvar i tävlingen började idolerna att svettas. Under fredagsfinalen var det flera som sjabblade bort sig under sina framträdanden. Först ut var Nova Luther som kom in fel i sin första låt, ”Without you” av David Guetta.
– Jag fattar att det är stressande att komma av sig men du skötte det snyggt. Det är väldigt proffsigt att komma av sig och sedan ge allt i refrängen, sade jurymedlemmen Kishti Tomita.
Alexander Kronlund menade att själva misstaget skulle kunna vara av godo för Nova Luthers framtida karriär.
– Det var spännande att det här hände och det kommer nog att göra dig mer livfull i framtiden, sade han.
Simon Karlsson tappade bort sig i texten till Hoziers ”To noise making (sing)” men efter hans andra låt, ”Precis som du vill” av Jens Hult, var knappt ett öga torrt i ”Idol”-studion. Han tillägnade låten sin farfar och en vän som båda gått bort nyligen.
– Hela jag gråter inombords av den kärleken du skickar ut, sade Anders Bagge.
Men den starka reaktionen från juryn räckte inte för att hålla Simon Karlsson kvar i tävlingen. Det är nu fyra idoler kvar och nästa vecka är det dags för semifinal.
Fakta

De är kvar i tävlingen

Nova Luther

Caspar Camitz

Nadja Holm

Paulina Pancenkov

Gå till toppen