Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ejdelinds comeback en ljusglimt: ”Hon vinner närkamper”

Det blev ännu en förlust för Malmö FBC i innebandyligan, men tränaren Mikael Jeppsson såg comebackande Johanna Ejdelind som ett ljus i mörkret.
– Hon visar en del i spelet som vi verkligen saknat. Hon vinner närkamper och tar fajten.

Johanna Ejdelinds comeback var en ljusglimt i Malmö FBC.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Johanna Ejdelind slet av ledband i ena handen i fjor. Hon skulle ha opererats i april, men operationen blev uppskjuten på grund av coronapandemin. Nu kunde den göras först i augusti och sedan väntade gips och rehabilitering.
När Malmö FBC föll med 3–6 hemma mot Team TG var det äntligen dags för comeback
– Hon har en del med det tekniska att ta igen, hon hade säkert gjort något mål om hon inte haft så långt uppehåll. Men hon kommer att tillföra mycket för oss. Överhuvudtaget börjar vi få tillbaka spelare igen, ett tag hade vi riktigt ont om dem, konstaterade Mikael Jeppsson.
Finskorna Inka Lampinen och Silja Eskelinen var också tillbaka nu. Före säsongen tappade man Frida Mainz Ohlsson (skadad hela säsongen) och Ellenor Mikaelsson som slutade tidigare i höstas.
– Och hon var vår poängbästa spelande back i fjor, påpekade Mikael Jeppsson.
Malmö FBC var en toppkandidat inför serien, men kämpar nu långt nere i botten. Att vändningen skulle komma mot obesegrade Team TG var oväntat
– Vi trodde på det och har haft vår kanske bästa träningsvecka. I matchen som sådan gör vi en långt bättre prestation än till exempel mot Karlstad och Sirius. Spelet i dag hade räckt för att vinna de matcherna.
Fortfarande är det offensiven som klickar för Malmö FBC.
– Ja bakåt släppte vi in fyra mål i vanliga spelet. Sedan ett i boxplay och ett i tom bur. Det får man räkna med mot ett lag som Team TG.
Men bara sju inspelade poäng på åtta matcher – det måste vända snart om ni ska vara med där uppe?
– Det är bara tre poäng till slutspelsplats, men visst måste det vända snart. Vi är med i alla matcherna och har bara förlorat två med mer än två mål. Vi har många skott på mål, men tar lite fel typ av skott. Lite alibiavslut. Vi är också ett mer bollförande lag i år och det har vi inte lyckats hantera riktigt och tappar lite i våra spelvändningar, analyserade Mikael Jeppsson.
Är det läge att leta spelarförstärkningar  – eller mer stöd för dig på bänken?
– Vi har tittat ganska länge på hur vi ska förändra saker. Upplägg och sådant. Vi lyfter på många stenar, men det får inte bli för mycket panik. En massa förändringar kan också leda till osäkerhet. Det handlar snarare om att hitta kontinuitet och trygghet. Men visst ska vi kanske skjuta in mer energi i truppen med någon mer ledare om vi tappat den. Men spelarna måste också kliva fram och visa karaktär.
Gå till toppen