Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund tog första trepoängaren: ”Kändes som att vi ville lite mer”

För två veckor sedan hade Lund en tremålsledning mot Nacka inför sista perioden, men missade med fem sekunders marginal att ta hem sin första trepoängare i SSL. Mot Täby fanns chansen igen: ledning med tre mål och 20 minuter kvar. Den här gången höll det.

– Otroligt härligt förstås. Det kändes som att vi var lite hetare än Täby idag, att vi ville lite mer, tyckte en glad Johan Gustafson, tränare i Lund.
Framför allt var det ett uppoffrande försvarsspel som lade grunden för segern. Det alltmer frustrerade hemmalaget fick inte det utrymme de så gärna ville ha, trots att man hade klart mest boll.
– Våra backar förtjänar mycket beröm idag, de täckte mycket skott och gav inte bort några ytor. Sedan var vi effektiva i vårt kontringsspel, menade Johan Gustafson.
Framåt hade inte minst det tjeckiska lånet Denisa Kotzurova en stark dag. Tre assist och två mål talar sitt tydliga språk.
– Vi har överhuvudtaget förbättrat kvaliteten i både anfallsspel och avslut. Åtta mål idag, det har inte hänt innan, konstaterade Johan Gustafson nöjt.
Täby plockade ut sin målvakt redan i mitten av sista perioden vid ställningen 3–6, men närmare än 5–7 kom man inte innan Denisa Kotzurova punkterade det hela med 15 sekunder kvar att spela.
– Nu ska vi sjunga hela vägen hem, avslutade Johan Gustafson.
Gå till toppen