Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svensk bilist höll Formel-1-hastighet i Öresundstunneln

En 20-årig svensk man stoppades under fredagskvällen av dansk polis efter att ha kört i Öresundstunneln med en hastighet på 274 kilometer i timmen.

Öresundstunneln från Pepparholmen mot Köpenhamn. Arkivbild.Bild: Jan Aldosson
På sträckan i fråga råder en hastighetsbegränsning på 90 kilometer i timmen.
Michael Andersen vid Köpenhamnspolisen kan inte minnas att man vid en hastighetskontroll har uppmätt sådana farter – som danska Ekstra-Bladet beskriver som "Formel-1-hastighet".
– Jag har i alla fall inte hört att vi skulle ha tagit någon med en högre hastighet på senare tid, säger han till tidningen.
Bilen var av märket Mercedes AMG, en specialtillverkad Mercedes vars motor har extra hög prestanda. Föraren var på väg från Sverige mot Danmark och följde polisens anvisningar när han vinkades till sidan. Enligt BT ska den svenske föraren ha lånat bilen av sin pappa.
– Han blev direkt av med rätten att köra bil till Danmark på grund av den höga hastigheten, säger Michael Andersen.
Däremot så kunde inte den danska polisen beslagta bilen eftersom den var registrerad i Sverige. På väg hem mot Sverige var det en annan person som satt i förarsätet.
I samband med den danska polisens fartkontroll på fredagskvällen stoppades även en person som körde i 205 kilometer i timmen på samma sträcka. Totalt bötfälldes 15 personer.
Gå till toppen