Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thiem slog världsettan – klar för final

Dominic Thiem knöt nävarna efter att ha besegrat världsettan Novak Djokovic i semifinal i ATP-slutspelet.Bild: Frank Augstein/AP/TT
Dominic Thiem är klar för final i herrtennisens ATP-slutspel i London. Den österrikiske världstrean, som för drygt två månader sedan vann US Open och tog karriärens första grand slam-titel, besegrade den serbiske världsettan Novak Djokovic i en jämn semifinal över tre set som pågick i knappt tre timmar.
Thiem spelade hem första set med 7–5, men förlorade andra med 6–7 efter ett långt tiebreak (10–12). Även tredje och avgörande set gick till tiebreak, men då var Thiem starkast och vann med 7–6 (7–5).
I söndagens final möter 27-åringen antingen spanske världstvåan Rafael Nadal eller ryske världsfyran Daniil Medvedev som semifinalmöts senare under lördagskvällen.
Gå till toppen