Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trelleborg på säkrare mark efter sent avgörande: ”Ett delmål klart”

Inhoppande Fatawu Safiu blev tungan på vågen för Trelleborg i den viktiga matchen mot Dalkurd. När klockan passerat 90 minuter nickade han ett inlägg från Måns Söderqvist, också han inhoppare, så att bollen vackert seglade in bakom Filip Anger i hemmamålet och avgjorde matchen. Därmed riskerar Trelleborg inte längre direkt nedflyttning.

– Otroligt skönt, ett delmål klart. Och kul för Safiu att få nicka in ett mål, vi har pratat mycket om att han ska vara där inne i boxen och att han är duktig på huvudet, men han har inte riktigt trott på det själv, menade Trelleborgstränaren Kristian Haynes nöjt.
Det var annars Dalkurd som skapade de flesta lägena på sitt konstgräs, inte minst från kanterna. Trelleborg hade en del fina sekvenser men ju längre matchen led, desto mer märktes det att inget lag hade så särskilt stor lust att förlora.
– Jag tycker vi skapade en hel del under hela matchen, men det blir ett speciellt spel mot den här typen av lag på konstgräs. Men vi visste att chanser skulle komma och så blev det, tyckte Kristian Haynes.
Allra hetaste möjligheten innan målet hade dock Dalkurd. Isak Jönsson fick bollen på handen efter en hörna, men Hampus Nilsson, duktig hela matchen, räddade straffen som följde.
Med två uddamålssegrar senaste omgångarna har Trelleborg nu tagit sig upp på betydligt säkrare mark än förut, även om man fortfarande riskerar kval.
– Vi har två gräsmatcher kvar. Visserligen mot tufft motstånd, men vi har gjort bra matcher mot dem innan så vi räds inte det, menade Kristian Haynes.
Gå till toppen