Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen kopplar samman två rån i Malmö

En butik och en person i Malmö utsattes under lördagskvällen för rån. I båda fallen har två maskerade gärningsmän med pistolliknande föremål agerat och polisen kopplar samman brotten.

En polis pratar med personal inne i tobaksaffären vid Sankt Petri kyrka efter att den rånats.Bild: Patrick Persson
Det första larmet kom klockan 22.21, från en tobaksaffär vid S:t Petri kyrka.
Därifrån försvann gärningsmännen i bil innan polisen hann fram. Det är oklart om de fick med sig något byte, skriver polisen på sin hemsida. Ingen person skadades i samband med händelsen.
Knappt 20 minuter senare larmades polisen till en närbutik på Lilla Varvsgatan i Västra hamnen.
– Där rånades en person på trisslotter, tobak och lite pengar, säger Andreas Hulting, befäl vid polisens regionledningscentral.
Även i det fallet hotade två gärningsmän med ett pistolliknande föremål, och även där lämnade de platsen i bil, denna gång i riktning mot Rodergatan. Gärningsmännen bar svart respektive grå hoodie-tröjor, den ena hade en dunväst med vita detaljer.
Polisen kopplar nu samman händelserna.
– Ja, det kan man tänka sig. Det rör sig om två maskerade gärningsman, man har hotat med någon form av vapen och varit bilburna, säger Andreas Hulting.
Ingen för brotten misstänkt person hade under natten mot söndag gripits. Kamerabilder ska finnas från åtminstone det ena rånet.
En polisbil utanför butiken i Västra hamnen där ett annat rån utfördes.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen