Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Burlövs kommun backar – pojken med obotlig sjukdom beviljas mer assistans

Burlövs beslut att kapa assistansen för 13-årige Alfons har väckt starka reaktioner hos allmänhet, oppositionspolitiker och riksdagsledamöter. Nu backar kommunen – och beviljar fler timmar.
Men pojken med dödlig diagnos fokuserar hellre på nuet. Höstens höjdpunkt blev när assistenten Åsa Held hjälpte till att förverkliga hans dröm: ett studiebesök på BT Kemi.

Alfons dröm gick i uppfyllelse, under en förmiddag fick han följa saneringsarbetet på BT Kemis område i Teckomatorp. ”Jag älskar att se honom spänd och med en massa förväntan. Lyckan och glädjen i hans ögon är värt allt i världen”, säger assistenten Åsa Held.Bild: Peter Frennesson
Leran kippar under rullstolens hjul när vi sakta förflyttar oss över saneringsområdet för det som kallats ”Sveriges största miljöskandal”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen