Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En person anhållen för mordförsök vid Möllevångstorget

En man greps under söndagskvällen efter ett misstänkt mordförsök i närheten av Möllevångstorget. En utsatt man fördes allvarligt knivskuren till sjukhus.

Den misstänkta brottsplatsen ligger i korsningen Bergsgatan-Smedjegatan.Bild: Patrick Persson
Polisen larmades till Möllevångstorget klockan 21.15 med anledning av ett bråk. Den misstänkta brottsplatsen ligger utomhus vid korsningen Bergsgatan-Smedjegatan och spärrades av.
– Händelseförloppet är inte helt klarlagt. Vi talar med eventuella vittnen på platsen, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.
Flera patruller skickades till platsen och på väg dit, mellan sjukhusområdet och Station Triangeln, greps den misstänkte gärningsmannen. Även den platsen spärrades av.
– Man sökte efter folk som stämde in på de uppgifter vi hade fått. Kort därefter anträffas också den drabbade personen, säger Katarina Rusin.
Personen fördes till sjukhus i polisbil med misstänkta stick- eller skärskador. Skadeläget var då oklart. Händelsen utreds som försök till mord.
Polisen knackade dörr i området under kvällen.
Vid 03.30-tiden under natten mot måndag beskrev Ulrika Olsson, inre befäl vid Malmöpolisen, den utsatta mannens skador så här:
– Han är allvarligt skadad men läget är ej kritiskt. Bland annat har han skärskador i hals, rygg och bröst.
Identiteten för målsägande var då ännu inte fastställd. Den gripne mannen är i 35-årsåldern och anhölls under natten.
Teknikerna var klara på brottsplatsen vid 01-tiden och då togs avspärrningarna bort.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen