Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kyss-scen i tempel orsakar kritik i Indien

Tanya Maniktala spelar huvudrollen i "A suitable boy". Pressbild.Bild: Taha Ahmad/Netflix
Serien ”A suitable boy” har rört upp känslor i en delstat i Indien på grund av en kyss-scen med ett tempel som bakgrund. Dessutom är de två som kysser varandra en hinduisk tjej och muslimsk kille, vilket fått både politiker och privatpersoner i delstaten Madhya Pradesh att kräva att Netflix tar bort serien från strömningstjänsten.
Serien är ursprungligen gjord för BBC av regissören Mira Nair och bygger på en roman av en av Indiens mest populära författare, Vikram Seth. Narottam Mishra, inrikesminister i delstaten Madhya Pradesh uppger på Twitter att han har polisanmält serien och ska se om det går att vidta rättsliga åtgärder eftersom filmen har ”sårat känslor hos folket i en hel region”.
Populärkultur som skildrar relationer mellan hinduer och muslimer i Indien verkar bli alltmer kritiserad. Förra månaden fick ett stort smyckesföretag som gjort en reklamfilm innehållandes en hinduisk-muslimsk familj dra tillbaka sin film efter att ha fått ta emot dödshot.
Gå till toppen