Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

USA nödgodkänner antikroppscocktail

Regenerons antikroppscocktail, som president Donald Trump behandlades med när han var sjuk i covid-19, har nödgodkänts i USA.Bild: Regeneron via AP/TT
USA:s läkemedelsverk Food and Drug Administration (FDA) har nödgodkänt Regenerons antikroppscocktail för behandling av covidsjuka som inte är inlagda på sjukhus.
Medicinen fick stort medialt genomslag när president Donald Trump behandlades med den för covid-19 i oktober.
Antikroppscocktailen har visat sig reducera covid-19-relaterade sjukhusinläggningar och besök på akuten för de patienter som har andra underliggande åkommor, skriver nyhetsbyrån AFP.
”Att godkänna den här monoklonala antikroppsbehandlingen kan hjälpa sjuka att undvika sjukhusvistelse samt lindra bördan för vårt hälsovårdssystem”, säger FDA:s kommissionär Stephen Hahn.
Regenerons antikroppscocktail blir den andra syntetiska antikroppsmedicinen som nödgodkänns i USA efter att ett liknande läkemedel från Eli Lilly fått samma status den 9 november.
Gå till toppen