Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Vi har så få platser som är en fristad för kvinnor – ni män behöver inte fler”

Roba Kadhem är profilen bakom ”Pink Room” – ett av Sveriges största nätforum för unga kvinnor och icke-binära. Som 23-åring driver hon redan två företag – och säger själv att hon inte ser någon slutdestination i sitt arbete för ett mer jämställt Sverige.
– Kvinnor har en lång väg att gå för att vara i samma position som män idag.

”Det finns ett sådant starkt behov för tjejer att kunna gå in i sin telefon, hoppa in i ett forum och känna att här kan jag prata ut och få stöd och kärlek. Är du arg, glad eller ledsen, vill du bara skratta. Du kan gå till Pink Room”, säger Roba Kadhem, grundare av Facebookgruppen som inom loppet av några år fått över 154 000 följare.Bild: Lars Brundin
På hemmaplan har Roba Kadhem gjort sig ett namn genom sin radioröst, som programledare på P3:s "Din Gata”. Men för den stora massan långt bortom hemstaden Malmö och Skånes gränser är hon känd för en helt annan satsning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen