Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michigans valresultat fastställt – Biden vann

Det omtvistade presidentvalresultatet i den amerikanska delstaten Michigan är fastställt — därmed står det klart att demokraten Joe Biden tog hem segern. Även i Pennsylvania väntas det spänt på att resultatet blir fastslaget. Måndagen är deadline, men president Donald Trump gör allt för att förhala.

Lisa McClain, anhängare till USA:s president Donald Trump i Michigan, kräver att rösterna i delstaten ska räknas om.Bild: Paul Sancya/AP/TT
Michigans valgranskningsstyrelse (State Board of Canvassers) har röstat för att fastslå det valresultat i valet den 3 november som säger att demokraten Joe Biden vann delstaten, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Michigan har jämte Georgia, Arizona, Wisconsin och Pennsylvania varit i fokus för sittande president Donald Trumps stämningar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen