Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Striden i Georgia avgör Bidens första tid

Får Joe Biden två lättsamma första år i Vita huset, med stöd från en helt demokratstyrd kongress? Eller måste han stångas med en senat där Republikanerna har makten? Svaret finns i den amerikanska sydstaten Georgia, där avgörande senatorsval hålls den 5 januari.

Valfeber råder i USA-delstaten Georgia. Bilden är tagen vid ett kampanjmöte hållet av den demokratiske senatorskandidaten Jon Ossoff i Marietta.Bild: Brynn Anderson/AP/TT
En hämndlysten president, en kritiserad valchef, ett splittrat Republikanskt parti och en utgång som är avgörande för USA:s framtid. Senatorsvalen i Georgia har alla ingredienser som krävs för en rafflande politisk thriller. I slutändan är det här det avgörs om Demokraterna, som redan styr i representanthuset, även får kontroll över senaten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen