Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Min 14-årige son blev nertryckt i gatan och kallad för pissluffare – av en polis

Jag har lärt mina barn att polisen är den gode och polisen är de som skyddar oss mot dumheter, skriver en mamma efter att hennes son haft ett jobbigt möte med polisen.Bild: Johan Nilsson/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
De senaste åren har jag både läst i tidningen och hört om poliserna i Malmö som allt oftare agerar på ett brutalt och icke adekvat sätt mot ungdomar. Tankarna går till en händelse som jag läste om för ett tag sedan då en grupp pojkar varit och tittat på en cup vid Malmö stadion. De var på väg hem och satt vid en busshållplats för att vänta på sin buss när de blir överrumplade av poliser. Pojkarna ombeds lägga sig på marken och de får vapen riktade mot sig av polisen. Pojkarna var helt oskyldiga. Jag ryser fortfarande av tanken och kommer ihåg att jag kände en så stark tacksamhet över att det inte var mitt barn som var den drabbade. I helgen hände det som inte ska hända.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen