Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor försäkringsaffär ger konsekvenser i Malmö

När den danska försäkringsjätten Tryg köper konkurrenten RSA är huvudsyftet med jätteaffären att konsolidera den svenska och den norska försäkringsmarknaden. I Sverige kommer det handla om att slå ihop Trygg Hansa med Moderna Försäkringar, två bolag som framför allt är stora i Malmö.

Trygs vd Morten Hübbe.Bild: Pressbild Thomas Vilhelm
Efter veckor av ihärdiga rykten blev det i förra veckan officiellt att den danska försäkringskoncernen Tryg, tillsammans med kanadensiska Intact, lägger ett bud på konkurrenten RSA. Budet uppgår till 7,2 miljarder pund, motsvarande 83 miljarder kronor. För Trygs del är syftet med affären att konsolidera den svenska och norska försäkringsmarknaden. Affären är utformad så att att det danska bolaget tar över RSA:s verksamhet i Sverige och Norge och det kanadensiska bolaget tar över verksamheterna i övriga världen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen