Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spelbrist när nya konsoler säljer slut

De nya spelkonsolerna är en succé – för företagen. För många kunder innebär den stora efterfrågan att de kan se fram emot en ofrivilligt spelfri jul. – Har man inte förhandsbokat i september får man vänta till nästa år, säger Jenny Pedersén på Media Markt.

Playstation 5 och Xbox series X, de två nya flaggskeppen i spelvärlden från Sony respektive Microsoft. Pressbild.Bild: Sony/Microsoft/TT (montage)
Såväl Sony som Microsoft lanserade nya spelkonsoler för ett par veckor sedan. Både Playstation 5 och Xbox series X/S var något som spelintresserade sett fram emot under lång tid, och många passade även på att förhandsboka konsolerna hos diverse återförsäljare. Men efterfrågan har varit större än tillgången, och nu flaggar återförsäljare för att spelintresserade kunder gör bäst i att ställa in sig på 2021 för leverans av de nya maskinerna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen