Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carolina Söderholm: Konsten som lär oss att även välbekanta platser kan rymma mystik

Vi måste stanna hemma, men konsten låter oss resa. Med utgångspunkt i några pågående utställningar funderar Carolina Söderholm över platsens betydelse.

Ett kärleksbrev till det onåbara berget. Mia Rogersdotter Grans installation "Summit of Dreams" finns på Galleri Format.Bild: Mia Rogersdotter Gran
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Fingrarna smeker bergets konturer och spårar de snötäckta topparnas silhuett. Filmrutan flimrar likt en hägring mot tältduken. Mia Rogersdotter Gran beskriver sin installation ”Summit of dreams” som ett kärleksbrev till det onåbara berget. Det är på Galleri Format vid Möllan i Malmö som hon slagit läger, tillsammans med ett tiotal masterstudenter i fotografi vid HDK-Valand i Göteborg. Geografiskt kom hon aldrig ens i närheten av världens högsta punkt. Precis som videoverket projiceras på tältet, blir bergsmassivet under klarblå himmel en plats att projicera sina drömmar på.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen