Annons

Annons

Annons

Skånes bästa pepparkakshus

Baka Skånes bästa pepparkakshus!

Nu är det dags. Skissa på ritningen, sätt ugnen på 175 grader och smält sockret till klister. HD och Sydsvenskan bjuder in till tävling: Vem bakar Skånes bästa pepparkakshus? Låt fantasin flöda!

Bild: Jessica Gow/TT

Annons

I dessa hemmasittartider gäller det att fylla tillvaron med kreativitet och skoj för att inte gå under av tristess. Vi vill utmana dig och dina närmaste i HD:s och Sydsvenskans stora pepparkakshustävling.

Högt eller lågt, känt eller okänt, klassiskt eller nytänkt – hur bygget ser ut är helt upp till dig. Bara du använder pepparkaksdeg som grund och fantasin som bränsle.

Annons

Mellan första och fjärde advent (29 november–20 december) är du/ni välkomna att baka, montera och pynta ditt hus, och sedan skicka in bilderna till oss. Onsdagen den 23 december avslöjas vinnarna, efter att vår jury grundligt bedömt tävlingsbidragen.

Annons

Vi har tre klasser att tävla i: ”Kända byggnader”, ”Fri konstnärlig klass” och ”Barnklass” – i den sistnämnda får pepparkakshusbagaren vara max 12 år gammal (men så klart bör en vuxen hjälpa till med det varma sockret!).

Fina priser väntar – allt ifrån skålar från Georg Jenssen med godsaker från Lakritsfabriken, till bokpaket och blomstercheckar. I barnklassen kan man vinna bland annat årskort till Skånes djurpark.

Om det går fullständigt åt skogen med bygget då? Om det välter, rasar eller inte blir så snyggt som du tänkt dig? Skicka in bilderna till klassen ”Årets haveri” – utom tävlan, men med tröstpris i potten.

Så här gör du:

• Huset måste ha bakats i år.

• Ta en eller flera bilder på bygget.

• Skicka in bild(er) och text till mejladressen pepparkakshus@hdsydsvenskan.se.

• I mejlet ska det framgå vilken klass du tävlar i (se ovan). Fyll på med för- och efternamn, bostadsort, kontaktuppgift där vi kan nå dig (mejl eller telefon) och några meningar om hur det gick när ni bakade, vilka som var med och kanske någon rolig detalj värd att berätta.

Annons

• Sista dagen för att skicka in ditt bidrag är söndagen den 20 december.

I juryn för ”Skånes bästa pepparkakshus” sitter Noah Ziegerer, 15-åring med stort bakintresse, deltagare i ”Hela Sverige bakar junior” 2016, Nike Rosvall, arkitekt på Krook & Tjäder, Tomas Nilsson, reporter på HD och Sydsvenskan, med bland annat Olympia och The Tivoli på pepparkakshus-meritlistan, samt Petra Villani, redigerare på HD och Sydsvenskan, entusiastisk hemmabakare och tidigare bakbloggare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan