Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läcka: Kina rapporterade felaktig virusstatistik

Kinas relativt låga covidsiffror har väckt misstankar om underrapportering. Nu visar läckta dokument att landet publicerat felaktiga siffror om virusläget under pandemins första månader.

Fiskmarknaden Huanan i Wuhan stängdes i januari sedan flera som handlat där insjuknat i covid-19. På marknaden såldes förutom fick och kött även levande djur som rävar och vargungar. På bilden fångas en salamander in. Arkivbild.Bild: Chinatopix/AP/TT
Pandemin drar fram över världen och lämnar död, sargade ekonomier och personliga tragedier i sina spår. Men i landet där allt började har man officiellt registrerat färre än 100 000 fall och 5 000 döda bland landets 1,3 miljarder invånare – en bjärt kontrast till exempelvis USA:s 13,5 miljoner smittade eller Brasiliens 173 000 coviddöda.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen