Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordmånga paket under ett dygn

Under natten till tisdagen hanterade Postnord rekordantalet 1,3 miljoner paket i sina terminaler och nu räknar man med ytterligare rekorddygn. – Det har varit enstaka störningar, säger Mathias Krümmel, chef för produktion på Postnord.

Postnord hanterade omkring 1,3 miljonaer e-handlade försändelser under natten till tisdagen. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Det ser ut att bli trångt på hyllorna hos paketombuden den närmaste tiden. När Black Friday, readagen som inföll i fredags, och den senaste helgen summeras noteras rekordstora volymer i Postnords terminaler. Under natten till tisdagen hanterade Postnord 1,3 miljoner e-handlade försändelser, varav 921 000 paket och 348 000 varubrev (mindre paket på upp till två kilo). Det är rekord för ett enskilt dygn och innebär en ökning på 25 procent jämfört med det tidigare rekordet som inträffade motsvarande dygn i fjol.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen