Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Statsministern skyller ifrån sig.

Statsminister Stefan Löfven (S) vill inte se sitt eget ansvar.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Statsminister Stefan Löfven (S) pekar ut regionerna som ansvariga för att gamla på särskilda boenden inte fått den vård som de har rätt till under coronapandemin.
”Det finns ingen tvekan om det”, sade Löfven i en intervju i DN.
Han undviker även att berätta vilka slutsatser han kan ha dragit av misstagen i coronastrategin under våren och sommaren:
”Jag har fullt fokus på att se till att skydda liv och hälsa, att se till att sjukvården klarar det här och att det finns resurser”, säger Löfven i stället.
Det är häpnadsväckande på så många plan att regeringen leds av en person som inte kan förmedla någon som helst insikt om vare sig det egna ansvaret eller vad som borde göras för att dra lärdom av tidigare missgrepp.
Att gömma sig bakom andras misslyckanden är inget annat än dåligt ledarskap och en aning mer ödmjuk attityd hade varit klädsam.
Att skylla på andra är långt från statsmannamässigt.
Gå till toppen