Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Underskrifterna är i hamn – Vellinge går mot historisk folkomröstning

2 750 underskrifter – den magiska siffran för att få igenom Vellinges första folkomröstning är uppnådd. Nu ligger bollen om Naturum och konsthallens framtid hos kommunpolitikerna.
– Vi har lyckats samla människor. Det har blivit en folkrörelse i mikroformat i kommunen, säger Daniel Johnsson, styrelseledamot i Falsterbonäsets Naturvårdsförening, som drog igång initiativet.

”Förhoppningen är fortfarande att få igång en diskussion om att utveckla verksamheterna på Strandbaden istället. Så att det blir attraktivt året runt, det är ju det stora problemet enligt M. Att det inte utnyttjas på vintern”, säger Daniel Johnsson, styrelseledamot i FNF.Bild: Privat
Föreningens arbete startade redan inför det avgörande beslutet i budgetfullmäktige i början av november. FNF startade en digital namninsamling som på kort tid samlade tusentals lokala underskrifter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen