Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö stad fördubblar stödet till Malmö arena och Malmömässan

Malmö stad fördubblar stöden till två av stadens viktigaste besöksmotorer: Malmö arena och Malmömässan. På måndagen fattades beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott. ”Gör vi inte det kan det få följdverkningar långt bortom krisen”, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

E-sportstävlingen Dreamhack Masters är ett exempel på evenemang i Malmö arena som drivit stora intäkter till stadens turism. 2016 resulterade Dreamhack Masters i 7600 hotell övernattningar och 21 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning.Bild: Hussein El-alawi
I pandemins spår har besöksnäringen i Malmö med hotell och restauranger stora problem. På måndagen fattade kommunstyrelsens arbetsutskott ett beslut för att hjälpa just denna bransch och de gör det genom att hjälpa två aktörer i toppen av näringskedjan: Malmö arena och Malmömässan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen