Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kultur

Bong
På Malmstens fisk är det tydligt att kockarna kan sin huvudråvara

Den dekadenta kan utan tvekan inleda med ostron och champagne.

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bong har hämtat mat på Malmstens fisk i Lund. På bilden havskatt.

Bild: Peter Frennesson

Annons

Att låta en perfekt tillagad fiskbit ligga och vänta i onödan är kanske inte en dödssynd, men inte heller att rekommendera. Men när det är trångt kring borden på Saluhallen, är det trots allt en ynnest att pålitliga Malmstens kök erbjuder lunchfisken för avhämtning. Åtminstone för alla oss som inte riktigt har tid att tillaga vår egen kolja, havskatt, flundra, krabba eller sjöborre – eller någon av alla de andra fiskarna och skaldjuren som säljs färska från disken i Malmstens fiskbutik.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy